2013. július 22., hétfő

Detektívrács

A detektív alkonyatkor érkezett a lakótelepi házak közé. Nem titkolt szándéka az volt, hogy egy hagyományteremtő program megálmodása és megvalósítása segítse nyomozói munkáját, melyet az első alkalom után évről évre megrendezhet. Az érdeklődők száma, a rendezvény sikere igazolja ezt a szándékot - gondolta Colombo hadnagy elfuserált utódja. Nem kívánt csak egyetlen helyszínen maradni, lévén a vidéki városok mind gazdag örökösei a rendőri és zártörő kultúrának.

Egyedi kezdeményezésű akcióba kezdett az Arvisua sörözőben ácsorgó link alakok ellen, melynek során igyekezett a szélesebb kocsmai közönséggel egy rögtönzött tudományos prezentációval megismertetni a hajdan volt vidéki zárfeszítők szellemét, gazdag kultúráját és azokat a szerszámokat, amelyek használatát követően bizonyosan zárcsere vált szükségessé.

Az európai határok légiessé válásával a rendőri erők egyre erősebben törekszenek a történelmi Felvidék egykori pajszeres közösségeit is bemutatni, melyek gazdag kulturális örökségéről a mai közönség alig tud valamit. A kettős kisebbségben létező magyar zárfeszítő, ablaknyitó és besurranó kultúra egyszerre tartozott a detektível és az általuk elfogni kívánt tolvajok közösségéhez, és érzékeny volt mindkét közösség éjszakai élményeire a sofőrök szolgálata terén. Mai követelmények szerint a detektívek rácsokkal keítik el a rendezvényeket (ezeket hívják detektívrácsnak a honlapoptimalizáló szakemberek), a meghívott művészek és előadók kiválasztásával is ezt a kettős érdeklődést és kettős érzékenységet kívánta szolgálni, amikor azon töprengett, vajon hogyan lehet egy weboldal Google-pozícióját javítani ilyen link társaságban. A biztos siker reményében tért nyugovóra az ipari kémények árnyékában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése