2019. december 14., szombat

Víztároló műanyag tartályok


Ivóvíztározó hordók


Műanyag ivóvíztároló tartály
Műanyag ivóvíztároló tartályok
A hétköznapi életben és az ipari gyártási folyamatokban is jelentős szerepe van az ivóvíznek, a technikai víznek, így értelemszerűen a műanyag víztározó tartályok berendezések is kiemelt figyelmet kapnak. A könnyen mozgatható és beépíthető hordók helyet kaphatnak a közösségi intézményekben, családi házakban, gyárépületekben, de a mezőgazdasági farmokon is komoly hasznukat veszik.

A termelési folyamatok különböző szintjein elhelyezkedő létesítmények más-más vízminőséget és víztisztítást igényelnek. Míg a közösségi létesítmények számára szinte minden esetben fertőtlenített ivóvízre van szükség, addig egyes gyártási folyamatok során elégséges a fizikailag szűrt víz alkalmazása is.

A műanyag tartályok beépítése



A nagy méretű víztároló tartályokat általában a talajra telepítik, esetleg betonnal öntik be. Ezek többnyire olyan „technikai” vizet tartalmaznak, melyet nem szükséges fertőtleníteni, nem ivóvízminőségű. Az ivóvíztározók építése és beépítése inden esetben szakszerű előkészítést igényel.

A talaj előkészítés során kavics és homokréteg kerül elhelyezésre, mely segít az esővíz és talajvíz elvezetésében, hogy az ne keveredhessen a fertőtlenített ivóvízzel.

A földbe ásott vagy körülbetonozott műanyag tartályok és -hordók bordázott megerősítést igényelnek, hogy ne csak a belső, hanem a külső nyomásnak is hatékonyan ellenállhassanak.


A víztároló tartályok és hordók gyártása


Az ivóvíz tárolására alkalmas tartályokat műanyagból, többrétegű polipropilénből készítik. A fertőtlenített ivóvíz tárolására is alkalmas tartályok és hordók lényegében bármilyen élelmiszeripari termék tárolására alkalmasak, amennyiben a tárolt anyag nem károsítja, illetve nem lép reakcióba a műanyaggal.

Az élelmiszeriparban használható műanyag tartályok minden esetben kék színben készülnek, UV-védelemmel vannak ellátva. Je4llemzően rendkívül strapabírók és időtállók, megfelelő használat és karbantartás mellett akár 50 évig is szolgálhatják tulajdonosukat.

Víztároló műanyagból gyártott tartályok. A megfelelően gyártott műanyag tartályok és hordók bármilyen minőségű tiszta víz tárolására alkalmasak, így az élelmiszeriparban használt, fertőtlenített ivóvíz is tartható bennük. A legtöbben az alábbi témákat is szívesen olvassák: ipari műanyag tálca, ivóvíz tisztítás, fertőtlenítés az iparban, biztonsági tartály, műanyag folyadékgyűjtő, tároló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése