2015. október 18., vasárnap

Virágtartó polccal zárjuk a hetet

Csavarmentes dexion polcrendszer
A Salgó polcon a virág is szebb
A zárcserét és karbantartást otthon, saját kezűleg is elvégezhetjük, ez legalább olyan könnyű, mint tömeges sms küldése egy erre a célra létrehozott felhőszerver weboldaláról. Ugyanilyen könnyű, otthon virágtartó polcot készíteni. Sokunknál a télikertbe vásárolt virágok csavarmentes salgópolcon állnak, de ha nincs módunk dexion polcrendszer vásárlására, készíthetünk polcot házi körülmények között. Nem nehezebb, mint a zárcsere.
Nem csak a salgó polcrendszerre lehet felfuttatni a virágainkat. A dísznövényeket vékony, lapos kőrislécekből készült rácsra lehet felfüggeszteni. Asztalosműhelyben kb - 5 mm vastag és kb 12 mm széles léceket kell készíteni. A léceket szélesebb oldalukkal egymásnak helyezve, - ki van zárva, hogy fordítva csináljuk – a rácsot befonjuk. Az egész rács összeállítása után az egymást keresztező léceket az érintkezési pontokra enyhén széthajlítjuk, és közéjük egy nagy csepp hideg enyvet eresztünk. Az elkészült rácsra a csavaros salgó polcról levett virágokat felfuttatjuk, öntözéssel zárjuk a folyamatot.
A dexion csavarmentes salgó polcrendszeren kívül, a virágcserepek részére a lakás alkalmas helyeire polcokat szerelhetünk. Nem szabad azonban arról elfeledkeznünk, hogy a cserepek általában nagyon nehezek. Ha az akasztóhorog és a polctámaszték közötti távolság túl kicsi, akkor már kis terhelés esetén is kiszakadhat az akasztóhorog. Sokkal biztonságosabb, ha a támasztékot meghosszabbítjuk.
Egészen másképp akasztjuk fel a polcot a szoba sarkába. Ilyen polc nem igényel támasztékot, azzal a feltétellel, hogy három felfüggesztési pontot alkalmazunk.
Használjunk tehát beakasztós csavarmentes salgópolcot a virágok tárolására, vagy csináljuk magunk otthon virágpolcot, ne feledjük, hogy mindkettő olyan könnyen megoldható, mint a zárcsere otthon.

 Mindenki számára elérhető virágtartó polccal zárjuk a hetet, ebből mindenki okulhat. A csavaros vagy csavarmentes salgó polcon tárolt szobai virágok sokkal szebbek, mint az egyszerű szobai polcon saját kezűleg nevelt, nem zárcserélt sokszínű virágok. Mindenki egyformán szereti a zárcsere, polc, salgópolc, virágtartó polc, salgó polc, zár, csavaros salgó polc, csavarmentes salgó polc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése