2016. augusztus 3., szerda

A fehérre festett kerti bútor nem zárja ki a természetességet

Fa bútor kerti télikert
Szép kerti bútor fából

 Készítsünk könnyedén bútort a télikertbe, teraszra


Igazi gyönyörűséget szerezhet a kerti-bútor összeállítás, amelyet érdemes, de nem kizárt értékes gyalult vörösfenyő deszkából készítenünk. A háttámasz klasszikus formákra emlékeztet. A különleges lakkozással a bútorok tökéletes időjárás-állóságát biztosítjuk. A stabil kerti bútoroknak a legtöbb esetben nagy hátrányuk, hogy méreteik miatt téli tárolásuk szinte megoldhatatlan.

Bemutatott bútoraink esetében ez másképpen van. Ezek szétszedhetők, kicsire összezárhatók, könnyen tárolhatók és szállíthatók. A darabok megfelelően méretezett anyás-csavarokkal vannak összeerősítve, s ezek a kötések könnyen oldhatók.

Az alapanyag 2 cm vastag, 17 cm széles, mindkét oldalán gyalult vörösfenyő deszka. Asztali körfűrésszel vágjuk a megfelelő szélességre. A 8 cm széles deszkát az üléshez, kerethez, karfához és lábakhoz. A háttámla görbe, ívelt részét a teljes deszkaszélességből vágjuk ki. Az ülőrész keresztléceihez szintén gyalult lécek szükségesek.

A kerti bútorok elkészítéséhez vízálló ragaztékot, rozsdamentes csavarokat és zárat használunk minden esetben. Amennyiben a kerti bútorok tavasztól őszig, esetleg télen is a szabadban állnak, megóvásukhoz különleges felületvédelem ajánlott. A felhasznált festéknek az a dolga, hogy megakadályozza, zárja a nedvesség behatolását a télikerti bútorokba, ugyanakkor hagyja lélegezni a faanyagot.

A fehérre festett kerti bútor nem zárja ki a természetességet a kertben vagy otthonunk legszebb pontjain sem. A télikertek és beépített teraszok kényelmét feldobhatjuk a szépen lefestett kerti bútorokkal, melyeket saját kezűleg is elkészíthetünk, ha van kedvünk és megfelelő szerszámunk hozzá. Hasznos témák mindenkinek: télikert építés, bútor gyártás, kert rendezés, teraszbeépítés, festés, saját kezűleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése