2014. május 11., vasárnap

A Google élmezőnyében

Ez a blog sokáig az első Google-oldalon szerepelt azzal a kulcsszóval, amelyre nézvést egyik akkori ügyfelem honlapját optimalizáltam. Hogy ez így történt, része volt a Cherezar mestertől tanult stratégiámnak: célom volt erős, releváns linkekkel támogatni a gondjaimra bízott oldalt, ehhez azonban az kellett, nekem magamnak is legyen az adott kulcsszóra - zárcsere Budapest - nézve releváns webhelyem. Ezért létrehoztam ezt a blogot és hónapokon keresztül optimalizáltam, hogy találati pozíciót szerezzen. Ám egy idő után megbízom sokallni kezdte a linképítés árát és felmondta a megbízást, igaz, ez épp akkor történt, amikor bebaszott a Pingvin 2.1-es algoritmusfrissítés és a zercserés honlap visszaesett korábbi előkelő helyezéséről. A blog viszont maradt...

Egy ideig még figyeltem rá, frissítgettem és a linképítést se állítottam le, így sokáig tartotta élpozícióját - ezt csak mostanában vesztette el. Nem tudom, érdemes-e újra foglalkozni vele, hiszen számos új projektumom fut, inkább azzal kell törődnöm.

Itt van elsőként máris a Google első 10 projekt. Miközben tudom, hogy illenék a SEO meg a keresőoptimalizálás szavakkal jól szerepelni abban a bizonyos első tízben, én magával az első tíz kifejezéssel próbálok az élre felkerülni. Hát hogyan is jutna emellett időm zárcserékre, pláne Budapesten, ahol megépült a 4-es metró és ahol nagyon kevesen ismerik az ukrajnai krízisszituációkat.