2014. augusztus 22., péntek

Milyen zárja legyen a pánikszobának?

Biztonságos. Világos, de milyen típusú?

remeg a térd villognak a budapesti fények
lüktet az agyam nincs időm hogy magamhoz térjek

és zárat cseréljek

Ne a filmekből induljunk ki, jobb, ha nem is gondolunk arra, hogy Jodie Foster elvált Patrick Bauchautól és lányával új lakásba költözött New Yorkban, mégpedig olyanba, amely pánikszobával rendelkezik. Na de milyen zár van ezen a szobaajtón? Nyújt-e biztonságot, túlélést minden esetben? A ház be van kamerázva, így mindent nyomon követhetnek, ami a házban történik. Ezen kívül minden túlélőfelszerelés megtalálható a helyiségben. A telefon külön hálózatra van kapcsolva, és a berendezés még áramszünet idején is működik.

a falakon elmosódott festmények
a hideg ráz szertefoszlott remények
az izzadság patakzik rólam mint a vér a faajtón

amelyben a zár már cserére szorul


A pánikszoba egyedüli behatolási pontja az ajtó. Épp ezért rendkívüli fontos a jól tervezett hibrid zárszerkezet, amely mechanikus és elektromos, valamint hidraulikus zár kombinációjából áll. Az ajtónak minden erőszakos behatásnak, esetlegesen a kézi fegyverekkel szemben is ellenállónak kell lennie. Légmentesen kell záródnia és külön csapoknak kell tartaniuk a zárszerkezetet.

 Kapcsolódó cikk:
Biztonságos pánikszobán aktuális zárcsere - ne késlekedjen, ezt időben hajtsa végre, hogy rablás esetén ne kapjon pánikrohamot attól tartva, hogy antikbútor-lopás történik Budapesten.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése