2013. szeptember 23., hétfő

Segítség a választáshoz - Zárcsere

Ha zárat cserélünk, érdemes előtte átgondolni, hogy melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb.

Segítség a választáshoz:

- Rövid, hosszú
Az előlap méretére vonatkozik, a hosszút a két nyelvvel rendelkező zárakhoz szokták használni, míg a rövidet az egynyelves zárakhoz, a rövidet télikerti tartályos műanyag ajtókba is előszeretettel alkalmazzák mert háza kellően kicsi, és a saját előlapjáról leszerelve a zárhoz adott ellen részébe építhető.

- Normál, automata
Működésbeli különbség, a normál addig nyitható ameddig áramot kap (amíg berreg). Az automata amit egyébként impulzusosnak is hívnak, az egy rövid áram impulzust követően is 1x engedi a nyitást, de csak egyszer. Onnan lehet az automatát megismerni, hogy ott ahová a zár nyelve beakad található egy gomb. Ha nem biztos melyikre van szüksége akkor az automatát válassza mert azt mindkét esetben lehet használni.

- Kiiktatható, nem kiiktatható
Az elektromos zárak kiiktatható változataiban van egy apró kapcsoló, aminek a segítségével az elektromos zár működése kiiktatható. Vagyis a kapcsoló egyik állásában működik rendesen az elektromos zár, míg másik állásában az ajtó szabadon nyitható. A kapcsoló egyébként minden típus esetén az elektromos zár azon részén található ahová a zár nyelve kerül.

Mivel nagy a választék, mindenki kiválaszthatja a legbiztonságosabb zárat otthonába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése