2013. szeptember 7., szombat

Védőrácsok - terasz ablak, ajtó

télikert ablak récs
Házunk védelme a behatolóktól most sokkal fontosabb, mint bármikor. A bűnözés mindig, csak úgy mint ma, az emberi lét része volt.  A betörők állandóan fejlesztik betörési módszereiket, egyes kifinomult, jól bevált trükkjeiket, technikájukat kicserélik egymás közt.
Ma már egyre inkább hátérbe szorul szerte a világon az a felfogás, amely a bűnözés elleni harc egyetlen letéteményesének a bűntető igazságszolgáltatást tekinti. Casera Beccaria jogtudós már 1746-ban kifejtette: "A bűncselekményeket jobb megelőzni, mint büntetni." Tudomásul kell vennünk, hogy lakásunk védelméről sem a rendőrség, sem más nem fog gondoskodni, ebben legelső sorban magunkra kell számítanunk. Nekünk kell eldönteni, hogy mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és mennyi a megfelelő biztonság.

Műanyag ablak védőrács 

A biztosítóval szemben kártérítési igénnyel betörés esetén csak akkor léphetünk fel, ha biztosításunkhoz előírt mechanikai lakásvédelemről gondoskodunk. Nem kevésbé fontos szempont az is, hogy az elvárásokból megítélhetjük saját biztonságunkat. Vajon lakásunk ajtói, ablakai, a zárak megfelelnek-e legalább a minimális követelményeknek. A biztosítási szint fokozását valószínűleg pénzköltéssel kell kezdenünk. Óvakodjunk azonban azoktól a házalóktól, akik kissé erőszakosan, viszont olcsón kínálnak primitív hevederzárakat, kiegészítő zárakat. Sokszor azonban csak az előleg kifizetéséig jutunk, többet vissza sem jönnek.

A rácsok felszerelésekor ne felejtkezzünk meg arról, hogy amíg az alsók lakásnak védelmet jelent egy erős rács, addig a felette lakó éppen e miatt válik sérülékenyebbé, a rács ugyanis kitűnő mászókát jelent a betörő számára. Jelenleg nincs mód és nem is lenne igazságos egy földszinti lakás lakóját a rács felszerelésében korlátozni.

 Teraszablak, erkély ajtó, téli kert

Tudomásul kell vennünk viszont, hogy ebben az esetben, ha kicsi a távolság, a felette lévő ablakig, akkor a rácsszerelést folytatni kell. Külön figyeljünk az erkélyekre, mert ezek még egy magasabban lévő lakást is sérülékenyebbé tehetnek. Itt sajnos még gondolnunk kell arra is, hogy felülről pl. lapos tetőről, vagy kevésbé jól védett lakásból kötélen ereszkedhet le a betörő és az erkélyre bemászva már van lehetősége az erkélyajtó kinyitására. Az összes erkély berácsozását természetesen mi sem ajánljuk, de C.

Az ablakok és akár az erkélyajtók védelménél ne feledkezzünk meg még egy lehetőségről, a redőnyről. Biztonsági célokkal gyártanak fémből készült, igen szilárd, sőt zárható, vagyis a lehúzás után belülről rögzíthető biztonsági redőnyöket is.


A teraszbeépítés fém védőrács felszerelésével lesz biztonságos. Műanyag terasz ablak, télikert ajtó védelme biztonsági zárral, beépített üveg erkély védelme és biztonsága Budapesten 


Teraszablak, beépített erkély ajtó - Rakassunk fel védőrácsokat és próbáljuk védeni lakásunkat, amennyire csak tudjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése